SCHRACK Technik online

JOHNSON CONTROLS - Kragujevac

Johnson Controls i Schrack

   Sredinom Decembra 2011. potpisan je Ugovor sa partnerskom firmom Deco za isporuku elektroopreme za potrebe izgradnje proizvodnog pogona firme „Johnson Controls“ koja je Fiat-ov dobavljač i prati Fiat prilikom investiranja na novim tržištima. Deco d.o.o. je u ovom projektu podizvođač za elektroenergetske instalacije i instalacije slabe struje austrijskoj firmi Strabag, koja je generalni ugovarač posla na bazi „ključ u ruke“.

   Proizvodni pogon će biti izgrađen u supplier park-u u Grošnici, gde će još nekoliko Fiat-ovih dobavljača izgraditi proizvodne pogone – Sigit, Magneti Marelli...
   Schrack-ov deo isporuke po ovom projektu jeste visokokvalitetna rasveta sa DALi prigušnicama i upravljanjem i standardni elektroenergetski razvodni ormari niskog napona sa zaštitnim, komandnim, signalnim i mernim uređajima.
   Karakteristika ovog projekta je primena četvoropolnog prekidanja i RCD (FID) članova na svakom izvodu, što predstavlja, pored klasične zaštite automatskim isključenjem napajanja za TN-S sistem, dodatnu zaštitu od indirektnog dodira delova pod naponom.
   Isporuka opreme i montaža i ugradnja iste su u toku, a puštanje u rad ovog objekta se očekuje krajem januara 2012.

Osvetljenje u Johnson Controls