SCHRACK Technik online

Logistika

Schrack Technik logistika

Automatizacija u procesu logistike

   Schrack Technik grupa je logistici, u funkcionalnom smislu, od početka poslovanja pridavala veliki značaj. Razlog za to je razumevanje logistike na globalnom nivou, ne uzimajući na prvom mestu u obzir isključivo aktivnosti koje se odnose na nabavku robe i snabdevanju krajnjih potrošača.

   Strateško upravljanje nabavkom, kretanje i skladištenje robe, ključni je zadatak logistike Schrack Technik grupe i to na najprofitabilniji, najefikasniji i u pogledu troškova, najprimereniji način.

   Prednost naše kompanije u odnosu na konkurente jeste stalna raspoloživost kompletnog asortimana dostupnog u jako kratkom roku. Više od 15.000 artikala u vrednosti od preko 1,65 milijardi dinara dostupno je klijentima za poručivanje bilo telefonom bilo putem Internet prodavnice, sa maksimalnim rokom isporuke do dve nedelje. Takođe, naše poslovnice u Srbiji poseduju magacine sa preko 3.000 artikala dostupnih klijentima odmah nakon naručivanja.

   Razvoj ostalih segmenata preduzeća, kao što je unapređenje prodaje, poručivanja, distribucije i sl, zahteva prethodnu logističku pripremu i razradu sve do konačne implementacije. „Schrack Technik u Srbiji trenutno posluje na četiri lokacije, dve su u Beogradu, jedna u Nišu i jedna u Novom Sadu. One su u logističkom smislu potpuno operativne i funkcionišu u međusobnom skladu. Rast i širenje kompanije, kao i stalno proširenje asortimana robe, zahteva istovremeno izuzetnu kontrolu, jer je ipak nemoguće pratiti prodaju, nabavku i uopšte kretanje artikala kojih u prodajnom asortimanu ima više od 15.000. U te svrhe, Schrack Technik je na globalnom nivou uveo automatizaciju procesa poručivanja robe, a time i optimizaciju rokova isporuke krajnjim kupcima.

Schrack Technik na delu