SCHRACK Technik online

Schrack Technik nudi sveobuhvatan raspon fotonaponskih modula za zaštitu od prenapona za optimalno konfigurisani fotonaponski sistem.

Mrežni ostrvski fotonaponski sistemi

Prednosti kupovine i karakteristike:

  • klase performansi visokih modula
  • pretvarači za svestrane primene
  • montažni sistemi za dvovodne i ravne krovove
  • zaštitni uređaji za Vaš fotonaponski sistem
  • kompleti za linijski komutirani i ostrvski sistem

Detalji

   Fotonaponski sistemi u privatnim kućama pokrivaju približno 20 do 30% Vaših potreba za električnom energijom. Ostatak se uvodi u javnu mrežu kao višak po vrlo niskim tarifama električne energije. Samopotrošnja se može povećati na približno 40 do 60% pomoću inteligentnog sistema za upravljanje energijom.

SCHRACK Technik neprestano radi na usavršavanju i razvoju novih proizvoda iz oblasti Fotonapona i Elektromobilnosti

Klimatske promene, ekološke katastrofe i uticaj na zdravlje ljudi u celini su goruća pitanja sadašnjeg vremena. Svi želimo da živimo u zdravoj životnoj sredini, da u istoj uživamo i takvu je ostavimo svojim potomcima. Prevencija i smanjenje CO2, nitrogen-oksida i emisije štetnih gasova u transportu i transportnom sektoru su iznad svih prioriteta. Mnoge mere zaštite životne sredine podržane su od strane države. Stoga možemo zaključiti da će ovaj sektor u budućnosti doživeti veliku ekspanziju.

Fotonaponski sistemi

Stanovništvo naše planete ne sluti koliki potencijal iskorišćenja energije poseduje, u vidu sunca, vetra i vode. Ovi izvori energije omogućavaju nam da generišemo električnu energiju i/ili toplotu u skladu sa ekološkim normama, smanjivajući udeo fosilnih goriva u svakodnevnoj potrošnji.

U cilju realizacije projekata iskorišćenja obnovljivih izvora energije i približavanju standardima EU, Srbija je 2005. godine usvojila strategiju dugoročnog razvoja energetike do 2015 godine, a nakon toga 2007. godine i Program ostvarenja strategije do 2012. godine", gde su postavljeni strateši ciljevi koji će važiti u periodu do 2030. godine. Važan napredak predstavlja usvajanje uredbe o merama podsticaja za proizvodnju električne energije korišćenjem OIE [ 13 ], koja se primenjuje od 1. januara 2010. godine do 31. decembra 2012. godine, a kojom se propisuju mere podsticaja za proizvodnju električne energije korišćenjem obnovljivih izvora energije i za otkup te energije, odnosno cene ubrizgavanja (feed-in tarife). Na osnovu ove uredbe otkupna cena za FN solarnu energiju iznosi 23 ¢€kWh, na 12 godina.

Gotovo univerzalno primenljivi Fotonaponski sistemi kompanije SCHRACK Technik koriste besplatnu, neiscrpnu energiju sunca. Snage fotonaponskih elektrana variraju u opsegu od vata do megavata i kao takve ispunjavaju i najrazličitije zahteve potrošača.

 

Električna energija, poklon od sunca!

Jednostavna instalacija, drastično umanjenje troškova za električnu energiju, visoka efikasnost, pouzdanost, niska cena održavanja i veliki doprinos u očuvanju životne sredine, samo su neke od bitnih prednosti fotonaponskog sistema proizvodnje električne energije. Uz to, konstruisanje ovakvog sistema za iskorišćenje obnovljivog izvora energije u službi očuvanja životne sredine je sve samo ne komplikovano: fotonaponski sistem se u suštini sastoji od fotonaponskih modula (solarnih panela), konektora, prenaponske zaštite, specijalnih fotonaponskih kablova i invertora. I još nešto, fotonaponski sistemi se subvenišu od strane države...

Dodatne informacije o Schrack fotonaponskim sistemima

Fotonapon: štednja kroz sunce
Fotonapon: štednja kroz sunce

Sunce nam omogućava proizvodnju električne energije u fotonaponskom postrojenju bez štetnog uticaja na okolinu.

Solarna elektrana u Pirotu
Solarna elektrana u Pirotu

Solarna elektrana u školi u Pirotu, kompletno izvedena sa Schrack fotonaponskom opremom...

Fotonaponski moduli - garantovan kvalitet!

Zatražite ponudu od nas za Fotonaponski sistem za Vaš dom, firmu, vikendicu...a mi ćemo Vam obezbediti specijalnu cenu. Osim toga, Schrack Vam nudi brzu dostupnost fotonaponskih panela!

Kontaktirajte nas

Pogledajte našu ponudu i tehničku dokumentaciju na našoj Internet prodavnici

Pogledajte još i:

Iako je naša ponuda više nego široka, pozivamo Vas da za Vaše potrebe zatražite ponudu direktno od kolega koji su zaduženi za ovu oblast. U svakom projektu se krije neka informacija koju ste eventualno propustili ili će Vam uštedeti dodatne troškove.

Više informacija o Fotonaponskim sistemima

Fotonapon: štednja kroz sunce
Fotonapon: štednja kroz sunce

Sunce nam omogućava proizvodnju električne energije u fotonaponskom postrojenju bez štetnog uticaja na okolinu.

Solarna elektrana u Pirotu
Solarna elektrana u Pirotu

Solarna elektrana u školi u Pirotu, kompletno izvedena sa Schrack fotonaponskom opremom...