SCHRACK Technik online

Dozvole korisnika

   Kako biste što kvalitetnije upravljali svojim korisničkim nalogom ili korisničkim nalozima svojih saradnika, ukoliko ste administrator, kreirali smo ovu stranicu sa objašnjenjem o pravilnim postavkama istih na Internet prodavnici.

   Nakon uspešne pune registracije na našoj Internet prodavnici, na Vašu e-mail adresu biće Vam dostavljen mail sa pristupnim podacima, korisničkim imenom (e-mail adresa) i lozinkom. Kako biste potvrdili autentičnost e-mail adrese, potrebno je da kliknete LINK za potvrdu iste koji se nalazi u sadržaju mail-a. Nakon toga, i nakon provere Vaših podataka od strane SCHRACK administratora, u mogućnosti ste da potpuno kontrolišete Vaš korisnički nalog.

NAPOMENA: Ukoliko do sada niste sarađivali sa nama, nakon registracije i provere podataka od strane SCHRACK administratora, biće Vam dodeljena Admin prava za korišćenje Internet prodavnice. Ukoliko ste već registrovani kao naš korisnik, biće Vam dodeljena prva bez prava kupovine. Za izmenu ovih dozvola morate se obratiti Administratoru koji je već registrovan u okviru Vaše firme.

   Kako biste pregledali i eventualno izmenili prava korišćenja naše Internet prodavnice od strane Vaših kolega/saradnika, ili kreirali nov korisnički nalog, potrebno je da u donjem levom uglu kliknete na link "Upravljanje korisničkim nalozima".

   Klikom na navedeni link, otvoriće Vam se tabela sa svim aktivnim korisničkim nalozima za Vašu kompaniju/firmu. Za izmenu dozvola odabranog korisničkog naloga, kliknite na dugme "Izmeni" pored odgovarajućeg korisničkog naloga.

   U novootvorenom prozoru nalaze se podaci korisnika naloga koje možete izmeniti. Ono što je posebno važno jesu dozvole korisnika koje menjate u odabirom iz dole navedene padajuće liste:

Slede objašnjenja dozvola koje su Vam na raspolaganju:

  • Prva dozvola se odnosi na "Administratora". On ima sva prava koja jedan korisnik naloga može imati i što je najbitnije, ima prava da otvara nove naloge
  • Druga dozvola se definiše za "Kupca". On ima pravo korišćenja naloga za kupovinu. Generalno, ima prava kao administrator osim što mu je pravo otvaranja novih naloga uskraćeno
  • Treća dozvola se odnos na "Zaposlene". Dodelom ove dozvole, korisnik nema pravo poručivanja niti otvaranja naloga, ali ima pravo da vidi Vaše nabavne cene
  • Četvrta dozvola se odnosi na "Projektante". Ova uloga unutar tima ima najmanje prava i predviđena je uglavnom samo za korišćenje naših aplikacija (SchrackCAD, Schrack Design...). Navedeni korisnik ne vidi cene, ne može poručivati robu niti otvarati nove naloge.