SCHRACK Technik online

Informacije o kompaniji

O nama

   Mi smo kompanija koja se decenijama definiše kao kompetentan partner za elektrotehniku i to za sve korisnike na području razvoda električne energije niskog napona pokrivajući sklopnu opremu, elektrotehničke proizvode za aplikacije u industriji i zgradarstvu, proizvode tehnologije rasvete, proizvode sigurnosne rasvete, proizvode mrežne tehnologije kao i proizvode fotonaponske tehnologije.

Wilhelm Grosseibl
(CEO, glavni izvršni direktor)

   Rođen 1961. u Beču, Austrija. Od oktobra 1996, izvršni direktor Schrack Technik GmbH. Po završetku studija na Višem tehničkom fakultetu (Odeljenje za elektrotehniku), nastavio je da studira biznis i ekonomiju na Univerzitetu za ekonomiju i poslovnu administraciju u Beču. Pre imenovanja za izvršnog direktora, Vilhelm Grosseibl bio je izvršni potpredsednik prodaje u Schracku od 1995. nadalje. Odgovoran je za izvoz, finansije i upravljanje proizvodima.

   U svojoj prethodnoj profesiji kao investicioni bankar i kontrolor holdinga od 1987. do 1989. godine bio je zaposlen u Die Erste & Constantia Beteiligungsfonds AG. Između 1989. i 1991. radio je kao menadžer za korporativne finansije u Osterreichische Investitionskredit AG, a između 1991–1995 radio je na mestu korporativnog kontrolora u Vienerberger Baustoffindustrie AG. Od 1992. godine, gospodin Grosseibl je govornik austrijskog Instituta za kontrolore.

   Pod njegovim rukovodstvom, ćerke firme u Centralnoj i Istočnoj Evropi su znatno proširene. 2004. i 2005. godine vodio je kompaniju do nezavisnosti i zajedno sa svojim tadašnjim kolegama iz odbora, Viktorom Essbuchlom i Norbertom Kasperom, izvršio uspešan upravljački otkup Schrack Technik GmbH.

Franz Gletthofer
(Managing Director)

Franz Gletthofer, rođen 1969. godine, odgovoran je za logistiku i informatiku u upravnom odboru Schrack Technika i u tom svojstvu, jedna od pokretačkih snaga razvoja optimizovanih poslovnih procesa u korist kupaca. Karijeru je započeo u finansijskom odeljenju ABB Austrije 1989. Od 1997. nadalje je radio na različitim nacionalnim i međunarodnim rukovodećim pozicijama u veletrgovini električnom energijom Rekel više od 18 godina.
Nakon svog dugogodišnjeg uspešnog rada na mestu izvršnog direktora kompanije Rekel Austria, 2013. godine tražio je novi izazov u ​​Nemačkoj, gde je radio kao direktor kompanije Hagemeier, nemačke organizacije Rekel.

   Njegovo dugogodišnje iskustvo i stručno znanje u ovom sektoru su kamen temeljac za dalji razvoj Schrack Grupe.

   Franz Gletthofer o Schrack Techniku:

   "Spolja sam uvek doživljavao Schrack Technik kao profesionalno i jasno pozicioniran, sa izuzetno ubedljivim USP-ima. Komanija i njeni predstavnici kao takvi predstavljaju mnoge osobine koje su mi potrebne za naš budući radni život odnosno, aktivno preduzetničko učešće i priliku za održivi poslovni pristup. Osećam se kao da sam postao deo stvarne „zajednice“ - one koju karakteriše poslovna Schrack kultura “.

Andreas Fichtenbauer
(Managing director)

   Andreas Fichtenbauer, MA, pridružio se Vilhelmu Grosseiblu i Franzu Gletthoferu kao član izvršnog odbora Schrack Technik GmbH 1. aprila 2021.
 
   Rođen je 1982. godine u Vaidhofen an der Thaia, najmlađi je član upravnog odbora Schrack Technik-a. Odgovoran je za prodaju i marketing i na ovoj funkciji uvek aktivno radi sa našim kupcima i za njih. Svoju profesionalnu karijeru započeo je 1998. godine kao šegrt inženjer elektromehanike i industrijski električar, a zatim je nastavio profesionalni razvoj vannastavnim časovima elektrotehnike na Višem tehničkom fakultetu, na kojem je ubrzo i diplomirao.

   U novembru 2007. godine započeo je svoju karijeru u upravljanju proizvodima i projektima u Schrack Technik GmbH. U narednim godinama, paralelno sa zaposlenjem u Schracku, diplomirao je na bečkom Univerzitetu primenjenih nauka sa diplomom finansija, računovodstva i poreza i magistrom izvršnog menadžmenta. Nakon uspešne diplome, profesionalna karijera dovela ga je do osnivanja odeljenja za poslovni razvoj u Schrack-u, a zatim i do upravljanja prodajom za regiju Beč, Donja Austrija i Gradišće. Kada se Viktor Essbuchl povukao nakon 38 godina radnog staža u Schrack-u, Andreas Fichtenbauer zauzeo je njegovo mesto kao član upravnog odbora.

   U slobodno vreme bavi se sportskim aktivnostima poput brdskog biciklizma i moto trka i aktivno podržava dečije dobrotvorne organizacije sa svojim trkačkim klubom Racer4Kids.

   Andreas Fichtenbauer o Schrack Techniku:

   "Snaga Schrack Technik-a nesumnjivo su njegovi zaposleni, kultura porodične kompanije i snažan fokus na naše kupce. Svaki naš kolega je orijentisan na kupca i zajedno želimo da služimo našim kupcima i partnerima na najbolji mogući način. Veliko mi je zadovoljstvo što dugoročno radim za ovu kompaniju i nastavljam put uspeha zajedno sa našim timom i kupcima."

Schrack Technik grupacija

Pozicija i značaj u srednjoj Evropi

   Schrack Technik grupa je vodeća kompanija na području tehnologije, proizvoda i rešenja u energetskoj tehnici i tehnici prenosa podataka. Umrežavanje, optimizacija i sigurnost u korištenju energije i prenosu podataka su težište našeg poslovanja.

   Polazeći iz Austrije izgrađena je snažna mreža vlastitih firmi u 11 zemalja Srednje i Istočne Evrope i osigurana odlična pokrivenost tržišta. U 40 zemalja postoje regionalne partner kompanije.

   Sedište Schrack Techink grupe je u Beču. Naši kupci koriste tehnički i cenovno zaokruženu paletu proizvoda i usluga u području proizvoda sklopne tehnike za raspodelu i korišćenje električne energije na niskom naponu. Od preuzimanja kompanije Highspeed Cabling naši kupci koriste i specijalističke proizvode i rešenja u području umrežavanja u informatičkoj tehnologiji.

   Direktori kompanije su Wilhelm Großeibl, Viktor Eßbüchl i Franz Gletthofer. Predsednik Uprave je Wilhelm Großeibl.

Schrack Technik d.o.o.

Vizija

   Biti najbolji i najpouzdaniji partner našim strankama u područjima koje pokrivamo našim proizvodima.

Proizvodi

   Izgrađeni sistem pružanja usluga korisnicima i stalni nastavak razvoja naših proizvoda prioritet su u kulturi poslovanja naše kompanije. Naši uređaji i proizvodi osiguravaju besprekorno funkcioniranje i visoku zaštitu ljudi i uređaja, počevši od priključka na mrežu sve do sigurnog nadzora svakog pojedinog potrošača.
   Visokim kvalitetom proizvoda i prenošenjem našeg znanja i iskustva u primeni, bilo u direktnom i ličnom kontaktu na lokaciji kupca ili pak u predstavništvu u Store-u, pomažemo našim korisnicima u uspešnom i kvalitetnom tržišnom takmičenju.

Stranke

   Naše stranke stoje u središtu našeg delovanja. Mi osluškujemo njihove potrebe i doprinosimo sistematičnošću naših procesa njihovom konačnom uspehu na tržištu.

   Kroz to, zadovoljstvo naših kupaca postavljamo na viši nivo i direktno povećavamo vriednost naše kompanije.

Usluge

   Na izvoru smo tehnologije i prosleđujemo naša znanja našim korisnicima (projektanti, instalateri...)

   Nastojimo da budemo brzi i precizni u savetovanju pisane dokumentacije u ličnom razgovoru, odnosno uviek dostupni sa preciznim podacima preko elektroničkih medija i web stranice.

   Redovno proveravamo da li su naši klijenti zadovoljni, kako bismo stalno poboljšavali svoje usluge.

Saradnici

   Kroz visoku samoodgovornost, jasno zadate ciljeve i njihovo dosledno izvršavanje svi saradnici su svesni strateških ciljeva kompanije i prepoznaju svoj konkretan doprinos i značenje u ostvarenju istih.

   U službi naših korisnika naše saradnike šaljemo na školovanja za potrebe struke, osiguravajući im tako mogućnost kompetentnog i stručnog obavljanja radnih zadataka. Time osiguravamo i stabilnost njihovih radnih mesta.

Misija

   Definisanjem prelomnih tačaka u našim ciljevima, kao i stalnim merenjem i vrednovanjem ostvarenih rezultata, te sprovođenjem mera u definisanom vremenskom intervalu omogućena nam je precizna analiza kvaliteta napredovanja prema cilju.

   Naša politika kvaliteta i odnosa prema okolini jasno je definisana u poslovnim procesima i postupcima. Sprovođenje politike kvaliteta se baš kao i ostvarenje ostalih poslovnih ciljeva u pravilnim vremenskim procesima meri, vrednuje, a primećena odstupanja se ispravljaju.

Široka paleta proizvoda i tržišno vodstvo

   Paleta proizvoda kreće od razdelnih ormara, releja, zaštitinih prekidača, sklopki, kablova do sigurnosne rasvete i proizvoda najnaprednijih mrežnih tehnologija. Schrack je jedna od malobrojnih kompanija koja svojom ponudom može u potpunosti pokriti sve potrebe elektroinstalatera. U strateški važnim područjima kao što su zaštitini prekidači, mrežna tehnika, sigurnosna rasveta i releji Schrack je vodeći na tržištu. Visok kvalitet proizvoda i optimizovana tehnička rešenja jačaju naše korisnike u odnosu na njihovu konkurenciju u tržišnoj utakmici.

Prednosti u tržišnoj utakmici: kvalitetni proizvodi, kompetentni saradnici, lična briga o kupcima i najbolja dostupnost robe.

   Jedinstveni model Schrack-ovog uspeha leži u objedinjavanju kvalitetnih proizvoda, tehnički kompetentnih saradnika koji posvećuju posebnu brigu o kupcima, a sve preko besprekorne logističke dostupnosti proizvoda.

   Oko 60% saradnika je u prodaji i direktno je posvećeno tehničkom savetovanju naših kupaca.

   U suprotnosti s konkurencijom Schrack ne prodaje svoje proizvode preko regionalnih veletrgovaca, već preko vlastite mreže spoljnih trgovaca. Na taj način smo dospeli gotovo do svih elektroinstalatera, proizvođača razdelnika, specijalista za umrežavanje i korisnika u industriji.

   Sa 3 regionalna predstavništva (Beograd, Novi Sad, Niš) i njihovim skladištima otvorenim za kupce (Schrack Store), kao i sa mrežom terenskih komercijalista u Srbiji je brzo i kvalitetno ostvariva svaka želja kupca.

   Raspoloživost robe je pojačana preko mreže Store-ova, u kojima se nalazi spremno za isporuku u dovoljnim količinama i više od 3.000 artikala, jer je našim kupcima često potrebna roba odmah i nenajavljeno.

   Logistički procesi su tako definisani da naše stranke pouzdano prepoznaju po oznakama uz konkretni artikl garantovanu raspoloživost artikla.

Istorijat Schrack Technik kompanije

   Početkom devedesetih godina prošlog veka kompanija je iznikla iz Schrack AG, priznatog brenda u industrijskoj istoriji.

   Još je davne 1914. Dr. Eduard Schrack izumeo stereometrijski optički uređaj, a 1918. pokreće prvu industrijsku proizvodnju radio cevi u Austriji.

   SCHRACK AG osnovan je 1920. Narednih nekoliko desetina godina kompanija se usresređuje na razvoj, proizvodnju i prodaju komponenti za telefoniju, radio opremu, sigurnosnu opremu i protivpožarnie sklopove. Tokom svoje duge istorije Schrack se razvio u kompaniju koja kombinuje vrhunska rešenja sa snažnim brendom.

   Kompanija stalno širi paletu svojih proizvoda. Početkom 1990. su učinjeni i prvi koraci u širenju prema Istočnoj Europi.

   Krajem 2002. Schrack preuzima austrijsku kompaniju “Highspeed Cabling”, integršući je potpuno u postojeću organizaciju.

   2005. godine Management tim i Hannover Finanz gruppe osamostaljuju kompaniju.

Deoničari

   Početkom 2015. godine Hannover Finanz je prodao svoj udeo u Schrack Technik grupi. Menadžment Schrack Technik preuzima većinski paket, a svi upravljački položaji ostaju nepromenjeni.
Kompanija ILAG dobija manjinski udeo.

   "Saradnja sa Hannover Finanz je bila vrlo uspešna u proteklih deset godina, a uvek se zasnivala na fer odnosu podjednakih partnera", dodaje Schrack CEO Wilhelm Grosseibl. "Sa ILAG-om, investitorom usmerenim na dugoročni pristup i što je jako važno, investitorom sa dugogodišnjom industrijskom pozadinom krećemo dalje", kaže Großeibl o ILAG-u.

   ILAG
   ILAG, Industrieliegenschaftenverwaltung AG, je kompanija sa sedištem u Beču, Austrija, koja se bavi investicionim ulaganjima u nekretnine i investicije sa naglaskom na industrijski sektor. Korporacija, osnovana pre 25 godina, deluje na područjima ulaganja u nekretnine, poljoprivredu i šumarstvo kao i ulaganja u energiju, hranu i visoke tehnologije u Srednjoj i Istočnoj Europi i Kanadi.