O nama

Schrack Technik grupacija

Pozicija i značaj u srednjoj Evropi

   Schrack Technik grupa je vodeća kompanija na području tehnologije, proizvoda i rešenja u energetskoj tehnici i tehnici prenosa podataka. Umrežavanje, optimizacija i sigurnost u korištenju energije i prenosu podataka su težište našeg poslovanja.

   Polazeći iz Austrije izgrađena je snažna mreža vlastitih firmi u 11 zemalja Srednje i Istočne Evrope i osigurana odlična pokrivenost tržišta. U 40 zemalja postoje regionalne partner kompanije.

   Sedište Schrack Techink grupe je u Beču. Naši kupci koriste tehnički i cenovno zaokruženu paletu proizvoda i usluga u području proizvoda sklopne tehnike za raspodelu i korišćenje električne energije na niskom naponu. Od preuzimanja kompanije Highspeed Cabling naši kupci koriste i specijalističke proizvode i rešenja u području umrežavanja u informatičkoj tehnologiji.

   Direktori kompanije su Wilhelm Großeibl, Viktor Eßbüchl i Norbert Kasper. Predsednik Uprave je Wilhelm Großeibl.

Široka paleta proizvoda i tržišno vodstvo

   Paleta proizvoda kreće od razdelnih ormara, releja, zaštitinih prekidača, sklopki, kablova do sigurnosne rasvete i proizvoda najnaprednijih mrežnih tehnologija. Schrack je jedna od malobrojnih kompanija koja svojom ponudom može u potpunosti pokriti sve potrebe elektroinstalatera. U strateški važnim područjima kao što su zaštitini prekidači, mrežna tehnika, sigurnosna rasveta i releji Schrack je vodeći na tržištu. Visok kvalitet proizvoda i optimizovana tehnička rešenja jačaju naše korisnike u odnosu na njihovu konkurenciju u tržišnoj utakmici.

Prednosti u tržišnoj utakmici: kvalitetni proizvodi, kompetentni saradnici, lična briga o kupcima i najbolja dostupnost robe.

   Jedinstveni model Schrack-ovog uspeha leži u objedinjavanju kvalitetnih proizvoda, tehnički kompetentnih saradnika koji posvećuju posebnu brigu o kupcima, a sve preko besprekorne logističke dostupnosti proizvoda.

   Oko 60% saradnika je u prodaji i direktno je posvećeno tehničkom savetovanju naših kupaca.

   U suprotnosti s konkurencijom Schrack ne prodaje svoje proizvode preko regionalnih veletrgovaca, već preko vlastite mreže spoljnih trgovaca. Na taj način smo dospeli gotovo do svih elektroinstalatera, proizvođača razdelnika, specijalista za umrežavanje i korisnika u industriji.

   Sa 3 regionalna predstavništva (Beograd, Novi Sad, Niš) i njihovim skladištima otvorenim za kupce (Schrack Store), kao i sa mrežom terenskih komercijalista u Srbiji je brzo i kvalitetno ostvariva svaka želja kupca.

   Raspoloživost robe je pojačana preko mreže Store-ova, u kojima se nalazi spremno za isporuku u dovoljnim količinama i više od 3.000 artikala, jer je našim kupcima često potrebna roba odmah i nenajavljeno.

   Logistički procesi su tako definisani da naše stranke pouzdano prepoznaju po oznakama uz konkretni artikl garantovanu raspoloživost artikla.

Schrack Technik d.o.o.

   Mi smo kompanija koja se decenijama definiše kao kompetentan partner za elektrotehniku i to za sve korisnike na području razvoda električne energije niskog napona pokrivajući sklopnu opremu, elektrotehničke proizvode za aplikacije u industriji i zgradarstvu, proizvode tehnologije rasvete, proizvode sigurnosne rasvete, proizvode mrežne tehnologije kao i proizvode fotonaponske tehnologije.

Vizija

   Biti najbolji i najpouzdaniji partner našim strankama u područjima koje pokrivamo našim proizvodima.

Proizvodi

   Izgrađeni sistem pružanja usluga korisnicima i stalni nastavak razvoja naših proizvoda prioritet su u kulturi poslovanja naše kompanije. Naši uređaji i proizvodi osiguravaju besprekorno funkcioniranje i visoku zaštitu ljudi i uređaja, počevši od priključka na mrežu sve do sigurnog nadzora svakog pojedinog potrošača.
   Visokim kvalitetom proizvoda i prenošenjem našeg znanja i iskustva u primeni, bilo u direktnom i ličnom kontaktu na lokaciji kupca ili pak u predstavništvu u Store-u, pomažemo našim korisnicima u uspešnom i kvalitetnom tržišnom takmičenju.

Stranke

   Naše stranke stoje u središtu našeg delovanja. Mi osluškujemo njihove potrebe i doprinosimo sistematičnošću naših procesa njihovom konačnom uspehu na tržištu.

   Kroz to, zadovoljstvo naših kupaca postavljamo na viši nivo i direktno povećavamo vriednost naše kompanije.

Usluge

   Na izvoru smo tehnologije i prosleđujemo naša znanja našim korisnicima (projektanti, instalateri...)

   Nastojimo da budemo brzi i precizni u savetovanju pisane dokumentacije u ličnom razgovoru, odnosno uviek dostupni sa preciznim podacima preko elektroničkih medija i web stranice.

   Redovno proveravamo da li su naši klijenti zadovoljni, kako bismo stalno poboljšavali svoje usluge.

Saradnici

   Kroz visoku samoodgovornost, jasno zadate ciljeve i njihovo dosledno izvršavanje svi saradnici su svesni strateških ciljeva kompanije i prepoznaju svoj konkretan doprinos i značenje u ostvarenju istih.

   U službi naših korisnika naše saradnike šaljemo na školovanja za potrebe struke, osiguravajući im tako mogućnost kompetentnog i stručnog obavljanja radnih zadataka. Time osiguravamo i stabilnost njihovih radnih mesta.

Misija

   Definisanjem prelomnih tačaka u našim ciljevima, kao i stalnim merenjem i vrednovanjem ostvarenih rezultata, te sprovođenjem mera u definisanom vremenskom intervalu omogućena nam je precizna analiza kvaliteta napredovanja prema cilju.

   Naša politika kvaliteta i odnosa prema okolini jasno je definisana u poslovnim procesima i postupcima. Sprovođenje politike kvaliteta se baš kao i ostvarenje ostalih poslovnih ciljeva u pravilnim vremenskim procesima meri, vrednuje, a primećena odstupanja se ispravljaju.

Istorijat Schrack Technik kompanije

   Početkom devedesetih godina prošlog veka kompanija je iznikla iz Schrack AG, priznatog brenda u industrijskoj istoriji.

   Još je davne 1914. Dr. Eduard Schrack izumeo stereometrijski optički uređaj, a 1918. pokreće prvu industrijsku proizvodnju radio cevi u Austriji.

   SCHRACK AG osnovan je 1920. Narednih nekoliko desetina godina kompanija se usresređuje na razvoj, proizvodnju i prodaju komponenti za telefoniju, radio opremu, sigurnosnu opremu i protivpožarnie sklopove. Tokom svoje duge istorije Schrack se razvio u kompaniju koja kombinuje vrhunska rešenja sa snažnim brendom.

   Kompanija stalno širi paletu svojih proizvoda. Početkom 1990. su učinjeni i prvi koraci u širenju prema Istočnoj Europi.

   Krajem 2002. Schrack preuzima austrijsku kompaniju “Highspeed Cabling”, integršući je potpuno u postojeću organizaciju.

   2005. godine Management tim i Hannover Finanz gruppe osamostaljuju kompaniju.