SCHRACK Technik online
  • Osvetljenje za trpezarije

    Za savršeno osvetljenu trpezariju, neophodne su svetiljke koje imaju različite namene. Viseće svetiljke iznad trpezarijskog stola su osnova rasvete čitave prostorije.

Osvetljenje za trpezarije – svetlost iznad stola

   Kao centralna tačka doma, trpezarija zaslužuje posebnu pažnju kada je u pitanju izbor pravog osvetljenja. Od intimnih porodičnih okupljanja do velikih društvenih prilika - sve u trpezariji se vrti oko stola. Mesto okupljanja porodice i prijatelja, mesto za igranje igara, rad i jelo. Trpezarijski sto mora da ispuni niz dnevnih zahteva, samim tim i svetlo mora biti fleksibilno.

   Podesive po visini, dimabilne viseće svetiljke osiguravaju odgovarajuće svetlo, ne samo za jelo već i za ostale aktivnosti. Primarno je da sto bude adekvatno osvetljen, dok bi osobe trebale biti u prigušenom svetlu. Svetiljka treba biti montirana iznad linije očiju. Svetiljka za trpezarijski sto ne bi trebalo da zaklanja pogled na osobu koja sedi nasuprot i nikako ne bi smela biti izvor odsjaja. Razdaljina od vrha stola do podnožja svetiljke bi trebala biti oko 60cm.

   Dizajn svetiljke bi trebalo da prati dizajn stola. Okrugle svetiljke iznad okruglog stola, dok pravougaoni sto zahteva linijske svetiljke ili izduženi model svetiljke. Sve svetiljke u trpezariji bi trebale biti na zasebnom strujnom kolu, ukoliko je naravno moguće kako bi se stvorila idealna atmosfera.

   Slike, biljke i nameštaj mogu biti posebno naglašeni kroz upotrebu svetlosti. Fleksibilne spot svetiljke na žici ili na šinama su veoma korisne u ovom slučaju, pogotovo ukoliko nemamo dovoljno utičnica. Mogu se dimovati do tačke u kojoj je svetlost jedva uočljiva. Ovo je intimno, i prijatno za oko. Na taj način dobro i kvalitetno svetlo je zagarantovano.

Svetiljke za trpezarije u Internet prodavnici:

Viseće svetiljke

Šinski sistemi

 

Rasveta za trpezarije - inspiracija za Vaš dom!

Dodatne informacije o Schrack osvetljenju

Osvetljenje za kupatila
Osvetljenje za kupatila

Pronađite posebno osvetljenje za kupatila u Schrack Technik programu

Osvetljenje za dnevne boravke
Osvetljenje za dnevne boravke

Savršeno osvetljenje dnevnog boravka! Viseće, podne svetiljke, zidne i plafonske svetiljke u Schrack Internet prodavnici!.

Osvetljenje za kuhinje
Osvetljenje za kuhinje

Osvetlite svoju kuhinju Schrack svetiljkama i počnite uživati u kuvanju.

Osvetljenje za stepeništa
Osvetljenje za stepeništa

Kreirajte fantastičan izgled svog stepeništa.

Osvetljenje za spavaće sobe
Osvetljenje za spavaće sobe

Pronađite savršeno osvetljenje za svoju spavaću sobu u Schrack Technik Internet prodavnici.

Osvetljenje životnog prostora
Osvetljenje životnog prostora

Osvetlite svoj životni prostor sa Schrack svetiljkama. Naša široka ponuda zadovoljiće sve vaše potrebe za osvetljenjem.