SCHRACK Technik online
  • Osvetljenje za kupatila

    Osećajte se dobro i opustite se uz Schrack Technik svetiljke za kupatila. Napravite ugođaj i optimalno osvetljenje u svom kupatilu i stvorite svoju sopstvenu wellness oazu.

Svetiljke za kupatila

   Ujutru, kupatilo je mesto gde se razbuđujemo i spremamo za dnevne izazove. Uveče, koristimo ga za pripremu za počinak. Kako bismo kupatilo napravili funkcionalnim, posebna pažnja treba da se obrati na osvetljenje.

   Čak i u kupatilu, potrebno je dobro opšte svetlo. Preporučeno je minimalno 300 lux-a. U skladu sa tim, potrebno je obratiti pažnju na boju zidova i pločica. Tamna mesta apsorbuju svetlost i traže samim tim jače osvetljenje. Bilo bi idelano da svetlo u kupatilu bude dimabilno kako bi se obezbedio komfor. Dimovano svetlo obezbeđuje opuštajuće iskustvo i manju smetnju očima prilikom noćnih poseta kupatilu.

   Ugradne i nadgradne spot svetiljke, kao i plafonske svetiljke sa belim opalnim difuzorom su generalno odličan izbor za svetlo. Indirektno svetlo koje se odbija od zid i plafon stvara utisak da je kupatilo veće nego što jeste. Dodatne svetiljke u otvorima zida, takođe stvaraju osećaj dubine. Efekat je dodatno pojačan velikim ogledalima i prozorima. Takođe, kombinacija struje i vode u kupatilu za svetiljke je mali izazov, budući da sve svetiljke moraju biti u skladu sa važećim propisima o sigurnosti i stoga moraju imati odgovarajući stepen zaštite od vode kao i odgovarajuću klasu zaštite.

   Svetiljke, koje su opremljene stepenom zaštite od najmanje IP 44, poznate su kao svetiljke za vlažne prostorije i trebalo bi ih koristiti u kupatilu. Vrsta zaštite osigurava operativnu sigurnost svetiljki. IP kod (zaštita od prodora) prikazan je sa dva kodna broja. Prvi kodni broj (1 do 6) opisuje obim zaštite od prodora stranih tela, drugi kodni broj (1 do 8) pruža informacije o stepenu zaštite od vlage. Viši stepen zaštite, prema tome, uključuje i niži. Ako jedan od dva broja šifre tipa zaštite nije prikazan, umesto toga imaće veliko "KS" za "neprovereno".

Osvetljenje za vlažne prostore u Internet prodavnici

Osvetljenje za kupatila – inspiracija!

Dodatne informacije o Schrack osvetljenju

Osvetljenje životnog prostora
Osvetljenje životnog prostora

Osvetlite svoj životni prostor sa Schrack svetiljkama. Naša široka ponuda zadovoljiće sve vaše potrebe za osvetljenjem.

Osvetljenje za trpezarije
Osvetljenje za trpezarije

Trpezarije uglavnom obeležavaju viseće svetiljke / visilice montirane iznad trpezarijskog stola..

Osvetljenje za dnevne boravke
Osvetljenje za dnevne boravke

Savršeno osvetljenje dnevnog boravka! Viseće, podne svetiljke, zidne i plafonske svetiljke u Schrack Internet prodavnici!.

Osvetljenje za kuhinje
Osvetljenje za kuhinje

Osvetlite svoju kuhinju Schrack svetiljkama i počnite uživati u kuvanju.

Osvetljenje za stepeništa
Osvetljenje za stepeništa

Kreirajte fantastičan izgled svog stepeništa.

Osvetljenje za spavaće sobe
Osvetljenje za spavaće sobe

Pronađite savršeno osvetljenje za svoju spavaću sobu u Schrack Technik Internet prodavnici.