SCHRACK Technik online
  • Osvetljenje za dnevne boravke

    Dnevni boravak je najverojatnije prostorija, koja se može najbolje osvetleti. Osvetljenjem u dnevnom boravku stvorite ugodno raspoloženje, naglasite određene delove prostorije i uopšteno, stvorite ugodnu osvetljenost prostora.

Osvetljenje za dnevne boravke – postavite naglasak sa indirektnim osvetljenjem!

   Čitanje, ćaskanje, gledanje televizije, igranje igara... Ni jedna soba u domu se ne koristi za toliko različitih aktivnosti kao dnevni boravak. Utoliko je važnije da osvetljenje bude promenljivo i dizajnirano da udovolji različitim raspoloženjima i potrebama. Nije dovoljna samo jedna svetiljka na sredini plafona. Osvetljenje je tu od krucijalnog značaja za atmosferu u sobi.

   Harmonično osvetljenje pruža dobre vizuelne uslove i stvara se osećaj doma. Kako bi se obezbedili specifični zahtevi delova dnevnog boravka, preporučuje se decentralizovano pozicioniranje osvetljenja. Ovo zonsko osvetljenje se kombinuje sa indirektnim osvetljenjem plafona. Za one koji vole još ugodniju atmosferu, dimovanje svetiljki se preporučuje, kao i LED trake. Zonsko svetlo se dobija sa slobodnostojećim, stonim ili visećim svetiljkama, na primer iznad stočića. Opšte pravilo je: da bi se optimizovao uticaj indirektnih svetiljki, potrebno je da se jasno ističu od opšte rasvete.

   Inteligentno pozicioniranje upravljačkih elemenata, kao što su prekidači, presudno je za obezbeđivanje brze, fleksibilne i lake dostupnosti pravilnog osvetljenje. Oni uvek trebaju biti pozicionirani tamo gde su najpotrebniji:

  1. sa strane vrata
  2. u zoni gde se svetiljka koristi, na primer, pored garniture, kao i pored TV police.

   Ali kako postići da se prekidači i drugi kontrolni elementi pozicioniraju tamo gde je potrebno?

   To je vrlo lako: zahvaljujući modernoj wireless tehnologiji, oni se mogu zalepiti ili zašrafiti na bilo koje mesto u sobi bez potrebe za kabliranjem. Za maksimalnu fleksibilnost, mobilni daljinski upravljač može se dodati sistemu upravljanja.

   Svetlost za čitanje

   Bilo koji deo dnevnog boravka koji se koristi za čitanje ima posebne zahteve za osvetljenjem:

  1. usmerena svetlost je važna za osvetljavanje prostora za čitanje
  2. potrebno je usmeriti pažnju na ambijentalnu rasvetu
  3. nije preporučljivo osvetliti knjigu a ostaviti ostatak u mraku, na taj način opterećujemo oči sa konstantnim naporom da kompenzuje razliku u osvetljaju što na kraju rezultira umorom i glavoboljom.

   Šinski sistemi

   Šinski sistemi su veoma efikasni alati za osvetljenje, kao i za rešavanje problema osvetljenja u sobi. Šinski sistemi su idealni, omogućavaju bezbroj mogućnosti za podešavanje osvetljaja u celoj sobi. Mogu biti korišćeni kao opšte svetlo sa širokim snopom, dok se sa uskim snopom mogu osvetljavati slike, nameštaj, biljke i slično. Dobar index reprodukcije boja omogućava da prikaz vaših slika deluje što prirodnije. Kada birate svetiljku, obavezno proverite njen index repordukcije boja (CRI, RA). Ovo definiše koliko će se verno objekat prikazati pod veštačkim svetlom. Pri lepom, sunčanom danu, CRI je 100, samim tim, svetiljke sa CRI što približnijim toj cifri, daju verniji prikaz. Za slike je uvek bitno da se koriste svetiljke sa CRI90+.

Osvetljenje za dnevne boravke – inspiracija!

Dodatne informacije o Schrack osvetljenju

Osvetljenje za kupatila
Osvetljenje za kupatila

Pronađite posebno osvetljenje za kupatila u Schrack Technik programu

Osvetljenje za trpezarije
Osvetljenje za trpezarije

Trpezarije uglavnom obeležavaju viseće svetiljke / visilice montirane iznad trpezarijskog stola..

Osvetljenje za kuhinje
Osvetljenje za kuhinje

Osvetlite svoju kuhinju Schrack svetiljkama i počnite uživati u kuvanju.

Osvetljenje za stepeništa
Osvetljenje za stepeništa

Kreirajte fantastičan izgled svog stepeništa.

Osvetljenje za spavaće sobe
Osvetljenje za spavaće sobe

Pronađite savršeno osvetljenje za svoju spavaću sobu u Schrack Technik Internet prodavnici.

Osvetljenje životnog prostora
Osvetljenje životnog prostora

Osvetlite svoj životni prostor sa Schrack svetiljkama. Naša široka ponuda zadovoljiće sve vaše potrebe za osvetljenjem.