SCHRACK Technik online

DATEC serija

DATEC ODVODNIK PRENAPONA ZA TELEKOMUNIKACIONE I SIGNALNE LINIJE

   Datec je odvodnik prenapona tipa T3 za telekomunikacione i signalne linije poput sabirničkih sistema, upravljačkih vodova i slično.

   Posebna prednost odvodnika je da se modul sa odvodnicima može zameniti u radu i da nema prekidanja linije što je omogućeno tako što se pri izvlačenju modula iz podnožja osigura prethodno kratko spajanje linija.  U modulu širine 12 mm se nalaze odvodnici za ukupno dve parice.

Pri montaži odvodnika, zahvaljujući direktnom kontaktu sa kvaliteno uzemljenim DIN nosačem, nije potrebno posebno voditi vod za uzemljenje do modula.

Krajnji zaštitni uređaji T3

   Za osetljive potrošače, tj. krajnje uređaje elektoinstalacije, poželjna je i dodatna zaštita od prenapona. Ovi krajnji zaštitni uređaji označeni kao T3 (stara oznaka „D“) ispituju se hibridnim naponsko-strujnim generatorom za testiranje odvodnika klase III pri čemu su definisane karakteristične vrednosti napona praznog hoda Uoc i struje kratkog spoja Isc ispitnog izvora. Niska količina preostalog prenapona štiti krajnje uređaje od kvara.

   Pri primeni ovih krajnjih zaštitnih uređaja je bitno da od mesta postavljanja zaštitnog uređaja do samog krajnjeg potrošača nema više od 10 m. Krajnji zaštitni uređaji puni smisao dobivaju ako su prethodno primenjeni i odvodnici prenapona T1 ili T2. Ideja je da prethodni odvodnici toliko ograniče prenapon da krajnji zaštitni uređaj može da odradi svoju funkciju bez da bude preopterećen energijom talasa kojeg odvodi prema zemlji.

Serija DATEC

Dimenzije i šema

Tehnički podaci

Ponuda u Internet prodavnici

Ostale serije

PROTEC serija
PROTEC serija

Primena PROTEC serije odvodnika je u slučaju da jepotreban nivo zaštite od udara groma klase I i II ( tj.25kA/polu, odnosno 1

COMBTEC serija
COMBTEC serija

Schrack COMBTEC serija je kombinovani odvodnik, dakleu jednom kućištu nalazi se odvodnik struje groma i odvodnik prenapona T1

VARTEC serija
VARTEC serija

Primena VARTEC serije odvodnika je u svakoj novogradnji, odnosno u svakoj značajnijoj rekonstrukciji.Klasa ovih odvodnika je

UAS serija
UAS serija

Schrack UAS serija je proizvodna linija koja se sastoji isključivo od odvodnika mrežnih prenapona (T2)...