SCHRACK Technik online

LED patch kabl

LED patch kablovi i „patchfinder“ donose svetlo u komunikacijski orman

   Pri projektovanju i prvoj instalaciji strukturnog kabliranja nekog objekta ulaže se puno vremena u logičko izvođenje takve strukturne mreže. Pri preuzimanju gotove mreže od strane investitora svi su linkovi i patch kablovi uredno izvedeni i detaljno dokumentovani.
   Tokom vremena zahtevi za nove priključke, ali i premeštanja korisnika su sve veći i pri tome se izvode prespajanja u komunikacijskom ormaru. Dokumentacija se najčešće ne menja i dolazi do određenog „haosa“ kod patch kablova u ormanu. U komunikacijskim ormanima, posebno u računarskim centrima gde je priključena velika količina patch kablova, teško je pronaći drugi kraj istog patch kabla.
Posledice: gubitak vremena i najčešće gubici podataka zbog pogrešno otkačenog patch kabla.

Rešenje: SCHRACK LED prespojni kablovi u kombinaciji sa tzv. Patchfinder-om. Pogrešno isključivanje patch kabla ovim rešenjem pripada prošlosti. I nakon temeljnih promena u komunikacijskom ormanu moguća su sigurna pronalaženja drugog kraja patch kabla.

Patch-ujte kao profesionalac

   SCHRACK LED patch kablovi su namenjeni za 10-gigabitni prenos podataka i 500 MHz pojasne širine.
   SCHRACK LED patch kablovi i „patchfinder“ (kat. br. HLEDTOOL) donose svetlo u komunikacijski orman, u pravom smislu reči. Na zadnjoj strani konektora patch kabla nalaze se kontakti za priključivanje „patchfinder-a“.

   Priključivanje „patchfinder-a“ na kontaktne otvore aktivira ugrađene crvene LED na oba konektora patch kabla. Prenos podataka za to vreme je neometan. Za optimalnu identifikaciju na raspolaganju su tri svetlosna moda: stalno svetlo, sporo i brzo treptanje. Time je osigurano dobro raspoznavanje patch kablova i kod složenih treptanja portova na patch panelu.

   Dodatnu pomoć pri identifikaciji patch kabla nude i označne pločice u različitim bojama (kat. br: HLEDCLIPx). Time se jednostavno mogu označiti i različite usluge u crvenoj, plavoj, žutoj i zelenoj boji.

  • Načini rada svetla: konstantno svetlo, brzo treptanje, sporo treptanje, bez svetla
  • Izvor napajanja za LED patch kablove je kvalitetnom metalnom kućištu
  • Kontakti izvora napajanja su tako oblikovani da ih nije moguće pogrešno spojiti
  • Baterije su uključene u isporuku (4 x LR41)