SCHRACK Technik online

e-Novosti

Najnovije informacije iz oblasti Elektromobilnosti u Srbiji i svetu

Na ovoj stranici ćete naći sve što Vas zanima o ovoj oblasti, najnovije vesti, istraživanja, informacije o novim proizvodima, projektima, referencama...

Budite u korak sa budućnošću, zakoračite SCHRACK stepenicama...

Testirali smo BMW i3

BMW i3

Kompanija SCHRACK Technik, kao pionir u proizvodnji stanica za punjenje električnih vozila i promoter očuvanja životne sredine, ne može sebi da dozvoli da u svom voznom parku ne poseduje i nekoliko elektro automobila. Kao kompanija koja za svoje potrebe koristi preko stotinu vozila širom Evrope, svesna značaja potrošnje "zelene" energije, ima za cilj da jednog dana smanji emisiju štetnih gasova na minimum, ako ne i na nulu, upotrebom vozila na električni pogon.

 Promovisanje ovakvog vida transporta u službi zaštite životne sredine, zadatak je SCHRACK Marketing odseka, te smo shodno tome imali i priliku da se upoznamo sa jednim od modela kompanije BMW jer...kako promovisati nešto ako ni sami ne znamo kako funkcioniše.

BMW i3 je električni automobil koji je svoju promociju doživeo još 2013 godine i ubrzo nakon toga našao mesto u redovima SCHRACK auto divizije. Promocija je održana na tri lokacije istovremeno, u Njujorku, Londonu i Pekingu što govori o značaju koji BMW, kao renomirani proizvođač automobila, pridaje ovom segmentu vozila budućnosti. Iako mu je autonomija za današnje pojmove, skromnih 130-160 km sa jednim punjenjem litium-jonskih baterija od 22kWh, ovaj "mališan" svojim karakteristikama zadovoljava sve potrebe današnjeg zaposlenog čoveka. "Mališan" svakako nije termin koji opisuje svu moć ovog četvorotočkaša. Elektromotor od moćnih 170 ks (125 kW), koji pokreće BMW i3, nije ni malo naivan imajući u vidu težinu vozila od 1195 kg koju su konstruktori BMW-a uspeli da dostignu uzimajući u obzir težinu baterija za ovakva vozila. Snaga se prenosi na zadnje točkove, a vozaču je na raspolaganju konstantnih 250 Nm obrtnog momenta.

Lični utisak pri vožnji BMW i3 je...hm...da ne krijemo osećaj....USHIĆENJE. Pritiskom papučice gasa snaga elektromotora vas prosto "nabija" u sedište. Iskreno, obzirom da je ovo prvi električni automobil koji smo imali prilike da testiramo, osećaj je nadmašio sva naša očekivanja. Startan, nečujan, snažan, nadahnujuć...kada uz ove epitete dodamo limitiranu brzinu od strane proizvođača (što znači da ima prostora za još) od 150 km/h, vreme od 0-100 km/h za 7 sekundi i "trošak" koji će Vam ovaj ljubimac naplatiti za uslugu prevoza, više je nego sigurno da smo testom ovog vozila testirali budućnost.

Svakako, sve gore pomenuto ne bi bilo moguće da naš autić prethodno nije dobio potreban resurs za svoje test putovanje. Električna energija skladištena u baterijama BMW i3 dobijena je iz SCHRACK-ove stanice za punjenje električnih vozila i-CHARGE PUBLIC, postavljene ispred naše poslovnice u Salzburgu. Vreme punjenja, u zavisnosti od istrošenosti baterije je od 15 - 40 min koje možete pratiti i putem mobilne aplikacije. Javne stanice ovog tipa možete aktivirati posebnim magnetnim karticama ili ključem za aktivaciju.

Više o i-CHARGE Public stanicama za punjenje

Nagrada Klimaaktiv

Za svoju posvećenost zaštiti životne sredine, kompanija SCHRACK Technik je nagrađena od strane Republike Austrije.

Oko jedne trećine potrošnje ukupne energije u Austriji utroši se na potrebe transporta. Ovo ne utiče samo na troškove, već i na klimatske promene i životnu sredinu.

Klimaaktiv mobile, demonstrira i promoviše kako transport i prevozna sredstva mogu biti bez štetnih efekata na životnu sredinu i kako mogu biti ekonomični bez većih ograničenja, pomoću inteligentnog načina korišćenja energetski efikasnih, čistih i, po klimu neštetnih vidova transporta "www.klimaaktiv.at".

Kompanija SCHRACK Technik nudi jedinstven koncept proširenja već postojeće infrastrukture u Austriji, inteligentnim stanicama za punjenje električnih vozila. Elektromobilnost u kombinaciji sa obnovljivim izvorima energije je ključ za budućnost bez emisije CO2.

Časopis Elektromobilnost 3.0 (GER)

Novi časopist kompanije SCHRACK Technik, Elektromobilnost 3.0, pruža Vam pregršt informacija o inteligentnim rešenjima iz oblasti Elektromobilnosti, noviteta o stanicama za punjenje i novim projektima u ovoj sferi!

Časopis Elektromobilnost 3.0 (GER):

Pregled online

Preuzmi PDF

Kontakt za Elektromobilnost
Kontakt za Elektromobilnost

Kontakt informacije naših stručnjaka za Stanice za punjenje električnih vozila.

e-Katalog

Pogledajte naš novi katalog Stanica za punjenje električnih vozila i opreme za stanice.

Elektromobilnost
Elektromobilnost

SCHRACK Technik je siguran partner u obezbeđivanju stanica za punjenje električnih vozila i ispunjava sve zahteve klijenata.